Functioneel Beheerder

bij de Overheid

Als functioneel beheerder draag jij de verantwoordelijkheid voor het inzichtelijk maken van de behoefte van de interne gebruikers, eindgebruikers en organisatie stakeholders. Dit zijn de mensen binnen en buiten de organisatie die vragen om ICT dienstverlening. Jij moet zorgen dat de huidige en toekomstige ICT diensten aansluiten bij de wensen en behoeften van de afnemers, zowel intern als extern. 

 

Je zorgt voor zo weinig mogelijk risico door de impact van veranderingen goed in de gaten te houden en bent daarnaast continu aan het verbeteren. Alles om de aansluiting op behoeften en wensen van de afnemers nog verder te optimaliseren. Je houdt alle balletjes in de lucht, zorgt voor applicatie beschikbaarheid en documenteert alles netjes. Als je het leuk vindt of het even nodig is ben jij ook degene die zich bezighoudt met het oplossen van incidenten.


Kortom, je bent één van de belangrijkste schakels tussen ICT en de operationele kant van overheidsorganisaties en zorgt continu voor een vertaling van afnemersbehoeften naar ICT oplossingen. Lees hier meer over onze functioneel beheer en ketencoördinatie dienstverlening.

Jouw rol als functioneel beheerder bij de overheid is cruciaal

 

De Nederlandse overheid draait op een serie ICT systemen die van cruciaal belang zijn. In een rol van functioneel beheerder bij de overheid houd jij Nederland’s belangrijkste systemen in de lucht en verbeter je de afnemerservaring. Kortom, een betekenisvolle rol met impact op honderdduizenden en soms miljoenen burgers. 

 

Zo kan het zijn dat jij een rol speelt in het beheren van alle (+50.000) digitale werkplekken binnen de overheid, oftewel alle laptops, de beveiliging daarvan, de netwerken, het zorgen dat de juiste rechten worden uitgegeven en de juiste programma’s beschikbaar zijn. Met een beetje gezonde fantasie kan het dus zijn dat jouw werk ervoor zorgt dat er in het torentje effectief gewerkt kan worden. 

 

Als je gaat voor een rol als functioneel beheerder bij de overheid in dienst van Devoteam kun je terecht komen bij verschillende opdrachtgevers in de overheid en het sociaal domein. Voorbeelden zijn De Belastingdienst, het KNMI, de Sociale Verzekeringsbank, Logius, verschillende ministeries of gemeenten.

Waarom niet in vaste dienst als functioneel beheerder bij de overheid?

Werken voor een ICT dienstverlener als Devoteam brengt de volgende voordelen met zich mee:


Meer variatie in opdrachten: Je zit niet jarenlang op dezelfde plek, maar vaak maximaal een jaar op een bepaalde opdracht. Dit zorgt voor dynamiek en afwisseling in je werk. Daarnaast bouw je hiermee veel kennis op over de volledige breedte van overheidsorganisaties.Lees hier meer over werken bij Devoteam in het blog van Functioneel Beheerder Albert Kavsek.

Lift mee met een organisatie met sterke technologische partnerships: Devoteam heeft sterke partnerships met Red Hat, Google, Microsoft, Elastic, Atlassian, en meer technologieën. Dit zorgt ervoor dat wij continu op de voorgrond van innovatie opereren. Bij Devoteam zorgen wij ervoor dat onze consultants up-to-date blijven door het volgens van trainingen en het behalen van de nieuwste en meest vooraanstaande certificeringen.Bekijk hier onze partnerships.

 

Een community gefocust op ICT diensten in de overheid: Binnen Devoteam hebben wij een community waarin alle mensen die gespecialiseerd zijn op het werken in het sociaal domein en de overheid geregeld bij elkaar zitten, met elkaar sparren, en team meetings houden. Hierdoor leer je veel van je collega’s, ontwikkel je nieuwe inzichten, en ben je onderdeel van een team waar iedereen dezelfde missie heeft; technologie vormen zodat het een positieve impact op mensen heeft. Lees hier meer over onze ‘Technology for People’ missie. Bekijk de Devoteam community: Sector Public


De mogelijkheid om je zowel in de diepte als de breedte te doorontwikkelen: Bij Devoteam zijn er veel mogelijkheden om je in allerlei richtingen te ontwikkelen. Als jij het zelf aangeeft zorgen wij dat we jou daarin optimaal ondersteunen met een Persoonlijk Ontwikkel Plan. Stel je ontwikkelt een interesse voor Agile methodieken of de DevOps manier van werken, dan helpen wij jou om je die kant op te specialiseren. Bij Devoteam hoef jij je geen zorgen te maken dat je ontwikkeling stil staat. Wij zorgen dat je continu klaar bent voor de toekomst. Lees hier meer over het (professionele) leven van Sr. Project Manager Jildo Sterk.

bekijk onze openstaande vacatures voor Devoteam Sector Public:

Of bekijk alle andere vacatures bij Devoteam Nederland.

UITGELICHTE VACATURES

Functioneel Beheerder

Keten coördinator 

Pak jij een centrale rol in de informatieverschaffing binnen de publieke sector?

Ben jij een expert op het gebied van applicaties in het publieke domein?

IT Business Consultant Sociaal Domein

Heb jij ruime kennis van de decentralisaties en de transformatie binnen het sociaal domein?

BEN JIJ KLAAR OM TE WERKEN

BIJ DEVOTEAM NEDERLAND?

Vragen over onze cultuur of vacatures? Twijfel dan niet om contact met mij op te nemen!

Yassine Manar

mail_122991.png
phone-512.png
  • Black LinkedIn Icon